Arhiva vijesti
Dobri sv. Ivane Krstitelju, blagoslovi i štiti naše obitelji, čuvaj ih u ljubavi i slozi, obaspi ih vremenitim i vječnim dobrima i udalji od njih svako zlo.
  • Register

Proslavljena Krizma u župi Podhum

 

U subotu 27. svibnja 2017. godine, u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, mons. dr. Franjo Komarica biskup banjalučki, je podijelio sakrament potvrde 38-ero krizmanika, učenicima osmog i devetog razreda osnovne škole.

Biskup Komarica je došao u župu oko deset sati ujutro, te je zajedno sa svećenicima i ministrantima svečano u procesiji ušao u crkvu. Pomolivši se ispred oltara, iznio je Presveti Oltarski Sakrament te blagoslovio krizmanike i kumove. Nakon župnikova pozdrava i predstavljanja krizmanika, biskup se kratko obratio nazočnima, nakon čega je slijedila provjera znanja krizmanika.

Svečano euharistijsko slavlje započelo je u subotu, u 11 sati u župnoj crkvi. U koncelebraciji s ocem biskupom nazočili su svećenici; župnik župe Podhum fra Kazimir Dolić, kapelan fra Ivan Pilić, čuklićki župnik fra Tvrtko Vrdoljak, samostanski vikar s Gorice fra Marijan Karaula, te fra Mate Puđa svećenik splitske provincije rodom iz naše župe.

Nakon uvodnog župnikovog pozdrava, dobrodošlicu biskupu uputila je krizmanica Ivana Puđa iz Miša.

U svojoj propovijedi biskup je poručio krizmanicima da uvijek budu otvoreni djelovanju Duha Svetoga i da se stoga ne trebaju bojati jer obnovljeni Duhom Svetim moći svjedočiti za Krista svojim životom. Nakon propovijedi biskup je podijelio sakrament potvrde.

 

Uz 38 krizmanika, njihovih kumova i članova njihove uže obitelji, svečanosti dodjele svete krizme prisustvovalo je i veliki broj župljana koji su došli uveličati ovako svečani i značajni događaj u životu ovih mladih vjernika te s njima podijeliti radost novog početka duhovne zrelosti.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni mješoviti zbor pod ravnanjem gđe Ilirije Popović.

Na kraju svete mise biskupu je u ime župne zajednice zahvalio župnik fra Kazimir.

Nakon sv. Mise krizmanici su zajedno sa vjeroučiteljicama, župnikom i biskupom ispred glavnog oltara napravili zajedničku fotografiju za uspomenu.

 

FOTO ALBUM 

 

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme-svakim radnim danom

8:00-19:00

Raspored svetih misa

Radnim danima
07:30-jutarnja misa 
17:00-večernja misa

Nedjeljom i blagdanima
09:00-rana misa
11:00-pučka misa

Kontakt

Adresa:

RKT. ŽUPNI URED
SV. IVANA KRSTITELJA - PODHUM
80209 PODHUM
BiH LIVNO

Tel.: +387 (0) 34 245 336

Fax: +387 (0) 34 245 766

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žiro-račun župe: Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum

15 49 21 200 18 72 512

INTESA SAN PAOLO BANKA