Arhiva vijesti
Dobri sv. Ivane Krstitelju, blagoslovi i štiti naše obitelji, čuvaj ih u ljubavi i slozi, obaspi ih vremenitim i vječnim dobrima i udalji od njih svako zlo.
  • Register

Proslavljena Prva Pričest u našoj župi

 

U nedjelju, 04. lipnja na svetkovinu Duhova, pod pučkom misom u 11 sati u župi sv. Ivana Krstitelja u Podhumu, osmero djece četvrtog razreda osnovne škole, pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije.

 

Svečano u procesiji zajedno sa ministrantima i svećenikom, prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika pratila ih je svojim pogledima dok su prolazili crkvom. Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.

 

Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici su uz pomoć sestre Sare Miloloža sudjelovali u pjevanju, čitanju, kao i u recitacijama. Sv. misu je predvodio kapelan, fra Ivan Pilić.

Prvopričesnici su se kroz cijelu školsku godinu, a posebno kroz mjesec svibanj pripremili za ovaj svečani događaj pod budnim okom sestre Sare. Misno slavlje za orguljama uveličala je Ilirija Popović.

 

Poslije sv. mise sestra je prvopričesnicima uručila poklone za prvu pričest, a poslije fotografiranja, prvopričesnici su pošli sa svojim roditeljima svojim kućama da nastave sa slavljem sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima.

 

 

FOTO ALBUM

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme-svakim radnim danom

8:00-19:00

Raspored svetih misa

Radnim danima
07:30-jutarnja misa 
17:00-večernja misa

Nedjeljom i blagdanima
09:00-rana misa
11:00-pučka misa

Kontakt

Adresa:

RKT. ŽUPNI URED
SV. IVANA KRSTITELJA - PODHUM
80209 PODHUM
BiH LIVNO

Tel.: +387 (0) 34 245 336

Fax: +387 (0) 34 245 766

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žiro-račun župe: Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum

15 49 21 200 18 72 512

INTESA SAN PAOLO BANKA

Gdje se nalazimo